مقالات

کاربرد کمربند ایمنی در ارتفاع چیست؟

عمده کمربند ایمنی

کاربرد کمربند ایمنی در ارتفاع چیست؟

بر اساس جمله ی معروف سازمان جهانی محافظت و ایمنی کار OSHA، فرد هنگامی می‌ تواند در ارتفاعات بلند مشغول به کار گردد که از خطرات احتمالی کار مطلع باشد و با در اختیار داشتن ابزارآلات و تجهیزات ایمنی لازم در جهت محافظت شخصی بتواند از خود مراقبت نماید. با شنیدن واژه ی ارتفاع نا خودآگاه کمی دچار هیجان و ترس می‌ شویم که بسیار طبیعی است. حتما شما هم در مورد مشاغلی که در ارتفاعات بسیار بالا باید کار کنند شنیده‌ اید. شغل‌ هایی مثل کار بر روی داربست که توسط کارگران ساختمانی انجام می‌ شود و یا دکل‌ های برق بلند و یا کارگرانی که شیشه های مجتمع‌ های بزرگ مسکونی و تجاری را تمیز می‌ کنند و نیز در مواقعی که باید میوه‌ ها را از درختان مختلف چید و سایر مشاغل پر خطر که ممکن است منجر به سقوط شخص گردد. پس بستن کمربند ایمنی در ارتفاع بسیار موضوع مهمی است که نباید نسبت به آن بی‌ خیال بود و حتما باید موارد ایمنی آن رعایت گردد.

در مواقعی که ارتفاع زیاد نباشد نهایتاً به زخمی شدن دست‌ و پا و یا شکستگی در این قسمت‌ ها منجر خواهد شد اما هنگامی‌ که ارتفاع کار بسیار زیاد باشد فرد با خطر مرگ و از دست دادن زندگی‌ اش رو به‌ رو خواهد شد. زمانی‌ که ما در یک ارتفاع بلند مشغول انجام کاری هستیم عملاً دستان ما هیچ تکیه‌ گاهی نخواهد داشت و یک لحظه لغزش موجب سقوط خواهد شد. ابزار مهار کننده ای که می‌ تواند فرد را تحت کنترل خود در آورد، کمربند ایمنی کار در ارتفاع نام دارد.

خرید عمده کپسول آتشنشانی

کمربند های ایمنی به چند دسته تقسیم می شوند؟

کمربند های ایمنی کار در ارتفاع به‌ عنوان یکی از تجهیزات نگهدارنده ی انسان در ارتفاعات بلند به دو دسته تقسیم می‌ شوند:

۱_ نوع اول که بسیار ساده است و مثل کمربندی که بر روی شلوار بسته می‌ شود بر دور کمر فرد قرار گرفته و حائل می‌ شود. به این ابزار محافظت‌ کننده کمربند ایمنی سیمبانی گفته می‌ شود که به‌ طور معمول افرادی همچون تکنسین‌ های اداره برق در مواقع لزوم آن را می‌ بندند. نحوه ی عملکرد این مدل از کمربند های ایمنی بدین‌ گونه است که اگر شخص در هنگام کار سقوط کند، از ناحیه کمر کاربر نگه‌ داشته می‌ شود تا بتواند مرتبه‌ ای دیگر در یک‌ جایی استقرار یابد.

۲_ نوع دوم ابزار نگهدارنده ی ایمنی کمربند ایمنی هارنس است که بسیار بهتر و به‌ طور کامل بدن را در بر می‌ گیرد. کمربند ایمنی هارنس از قسمت کتف‌ ها تا قسمت ران پا را احاطه می‌ کند. در واقع طناب کمربند هارنس از میان دو کتف به روی سینه و یا پشت کمر متصل است. نام دیگر این مدل از کمربند ایمنی پاراشوتی است که علت نام‌ گذاری آن استفاده به‌ عنوان کمربند ایمنی در چتر نجات است.

خرید عمده کمربند ایمنی

عمده کمربند ایمنی

عمده کمربند ایمنی

ویژگی های کمربند های ایمنی با کیفیت

کمربند های ایمنی از جمله تجهیزات ایمنی است که سر و کارش با حفاظت از سلامت و جان افراد است. به‌ همین‌ جهت باید از کیفیت و کارایی عالی برخوردار باشند تا اگر خطر و یا مشکلی در کمین شما بود، بتوانید از مهلکه جان سالم به‌ در ببرید.

کمربند های ایمنی مخصوص کار در ارتفاع هر کدام دارای ویژگی‌ های متفاوتی است که به نوع شغلی که فرد در ارتفاع دارد وابسته‌ است. پس بهتر است قبل‌ از هر چیز با قابلیت‌ های مختلفی که هر کدام از انواع کمربند ها دارند به‌ خوبی آشنا گردید:

کمربند ایمنی هارنس از انواع کمربند های ایمنی بسیار با کیفیت است که از ترکیبات پلیمری و الیاف تولید شده‌ است، بسیار مقاوم و محکم عمل می‌ کند و در هنگام سقوط همه ی فشار وارده را در یک نقطه جمع نمی‌ کند، بلکه آن را میان سینه و ران پا ها و شانه‌ ها و تنه تقسیم می‌ کند. به‌ همین دلیل ایمنی بالایی دارد و بسیار مناسب کار در ارتفاع است.

کمربند ایمنی سیمبانی نیز به حفظ تعادل فرد بسیار کمک می‌ کند. در روی کمربند بخش‌ هایی جهت گذاشتن تجهیزات احتمالی کار در ارتفاع تعبیه‌ شده است که ویژگی مهمی می‌ باشد، چون دیگر نیازی به حمل اشیاء اضافی نخواهید داشت. این کمربند تمامی استاندارد های لازمه را کسب کرده است و در حوزه ی ارتفاعات بلند بسیار خوب عمل می‌ کند.

خرید عمده لباسکار

کمربند ایمنی

مهار ایمنی نوعی تجهیزات حفاظتی است که برای محافظت از کاربر در برابر آسیب یا مرگ در اثر سقوط طراحی شده است. هسته اصلی سیستم مهار سقوط، مهار معمولاً از طناب، کابل سیم بافته شده یا تارهای مصنوعی ساخته می شود. به طور ایمن به وسیله یک وسیله قفل کننده یا به طور غیرمستقیم از طریق طناب، کابل یا تار و یک یا چند وسیله قفل به یک جسم ثابت متصل می شود.[1] برخی از مهارهای ایمنی در ترکیب با یک بند ضربه گیر استفاده می شود که برای تنظیم کاهش سرعت و در نتیجه جلوگیری از آسیب جدی نیروی G در هنگام رسیدن به انتهای طناب استفاده می شود.

یک کاربرد نامرتبط با مکانیسم بازدارنده متفاوت، بانجی جامپینگ است. اگرچه آنها ویژگی های مشابهی دارند، اما یک مهار ایمنی را نباید با یک مهار کوهنوردی که برای کوهنوردی، صخره نوردی و سالن های ورزشی استفاده می شود، اشتباه گرفت. مهارهای تخصصی برای نجات یا انتقال حیوانات، مانند اسکله به کشتی، نیز ساخته می شوند.

طبقه بندی ها

چهار دسته از سیستم‌های حفاظت از سقوط وجود دارد:

کلاس 1
کمربندهای بدن (تک یا دو حلقه D)، طراحی شده برای مهار یک فرد در موقعیت کاری خطرناک، جلوگیری از سقوط، یا دستگیری کامل آن در فاصله 3 فوت (90 سانتی متر) (OSHA).

کلاس 2
مهار قفسه سینه، فقط با خطرات سقوط محدود (از جمله عدم سقوط آزاد عمودی)، یا برای بازیابی افراد، مانند مخزن یا سطل زباله استفاده می شود.

کلاس 3
مهارهای تمام بدن، طراحی شده برای جلوگیری از شدیدترین سقوط آزاد.

کلاس 4
تسمه‌های تعلیق، تکیه‌گاه‌های مستقلی که برای آویزان کردن کارگر استفاده می‌شوند، مانند صندلی‌های قایق‌ران یا تسمه‌های بالا و پایین بردن.

فهرست

1 استانداردها
2 طبقه بندی
3 انواع دیگر
4 موارد استفاده
5 همچنین ببینید
6 مراجع
7 پیوندهای خارجی

استانداردها

در آمریکای شمالی، تسمه های ایمنی طراحی شده برای محافظت در برابر سقوط از ارتفاع در فعالیت های صنعتی و ساختمانی تحت پوشش استانداردهای عملکرد صادر شده توسط موسسه استاندارد ملی آمریکا (ANSI) در ایالات متحده و توسط گروه CSA (که قبلاً به عنوان انجمن استاندارد کانادا شناخته می شد) هستند. در کانادا. به طور خاص، استانداردهای صادر شده عبارتند از ANSI Z359.1[2] و CSA Z259.10.[3] این استانداردها تقریباً هر چهار تا پنج سال یکبار به روز می شوند.

خرید عمده ماسک تنفسی فیلتردار

انواع دیگر

سایر اشکال مهار ایمنی عبارتند از:

کمربند ایمنی.
صندلی های ایمنی کودک.
صندلی های روی شانه که در سواری های هیجان انگیز در پارک های تفریحی استفاده می شود.
صندلی با مهار تمام بدن مانند مورد استفاده خلبانان جنگنده و رانندگان ماشین های مسابقه.
مهارهای غواصی که در غواصی سطحی استفاده می شود توسط غواصان حرفه ای ارائه می شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *