شیلنگ آتشنشانی برزنتی چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟
یکی از مهمترین تجهیزات اطفا حریق، شیلنگ آتشنشانی است که با توجه به کاربرد آن، دارای انواع مختلفی است؛ از شیلنگهایی که آتشنشانها برای خاموش کردن آتشهای بزرگ و سخت مانند آتشسوزی جنگل استفاده میکنند تا شیلنگهایی که افراد عادی برای خاموش کردن آتشهای جزیی در ساختمانهای کوچک به کار میبرند. هر یک از این شیلنگها مشخصات، ویژگیها و مزایای مختلفی دارند که یکی از مهمترین آنها شیلنگ آتشنشانی برزنتی است که نقش مهمی در خاموش کردن آتشهای بزرگی چون آتشسوزی جنگل دارد. لذا تا آخر این محتوا همراه من باشید تا به طور کامل این نوع شیلنگ را به شما معرفی کنم.
شیلنگ آتشنشانی برزنتی چه نوع شیلنگی است؟
خب اولین پرسشی که در قدم اول پیش میاد این است که این شیلنگ چه نوع شیلنگی است و از همه مهمتر ساختار آن به چه صورت است. همانطور که میدانید انواع شیلنگهای آتشنشانی به سه دسته شیلنگ مکش، شیلنگ انتقال دهنده و شیلنگ هوزریل طبقهبندی میشوند که هر کدام شامل انواع مختلف شیلنگ میشود. حال شیلنگ برزنتی در دسته شیلنگهای انتقالدهنده قرار میگیرد. اما شیلنگهای انتقالدهنده خود به دو دسته نفوذپذیر و نفوذناپذیر تقسیم میشوند. تفاوت این دو دسته در این است که شیلنگ انتقالدهنده نفوذپذیر در حین عملیات مقداری آب جذب میکند اما نوع نفوذناپذیر به این صورت نیست. البته ناگفته نماند که این ویژگی یک ضعف نیست بلکه این جذب رطوبت مانع از سوختن و آتشگرفتن شیلنگ میشود. همچنین این ویژگی فشار آب را در مسافتهای طولانی، کاهش میدهد و مانع از آسیب رسیدن به شیلنگ میشود. علاوه بر این شیلنگهای برزنتی در بازار، ممکن است به عنوان شیلنگهای تاشونده و یا شیلنگ تخت نیز شناخته شوند. در واقع شیلنگهای تاشونده از پرکاربردترین شیلنگهای آتشنشانیاند که هم سبک هستند و هم قابلیت انعطاف بالایی دارند. به طوری که به واسطه جنس آن به راحتی قابل تاشدن و جمع شدن آن به صورت دایره ای هست. حال باید ببینم ساختار و جنس این نوع شیلنگ به چه صورت است.
خرید عمده استوانه و مخروطی ترافیکی
ساختار شیلنگ آتشنشانی برزنتی
به طور کلی شیلنگهای تاشونده از سه لایه ساخته شدهاند:
لایه داخلی
لایه میانی
و پوشش بیرونی
لایه داخلی این نوع شیلنگها از لاستیک ساخته شده که مقاومت بسیاری در برابر فشار بالا دارد. لایه بیرونی آن نیز از الیاف برزنتی و یا کنفی(پنبه، کتان) با بافتهای درهمتنیده بسیار مقاوم در برابر فشار ساخته شده است. لایه میانی نیز چسب است که دو لایه بیرونی و داخلی را به هم متصل میکند. به طور کلی شیلنگهای برزنتی دارای لایه الاستومری هستند که روی آنها با نخ یا پلیاستر پوشانده شده است. نکته مهم در باب این شیلنگها این است که روکش بیرونی آنها نخی است و به همین خاطر در دسته شیلنگهای نفوذپذیر قرار میگیرند.
خرید عمده ایرماف
ویژگیهای شیلنگهای برزنتی
همانطور که در بالا نیز بیان کردیم مهمترین ویژگی این شیلنگها، خاصیت تاشوندگی و انعطاف پذیری بالای آنها و همچنین جذب آب آن است. همانطور که ذکر شد خاصیت جذب آب این نوع شیلنگ هم باعث بالارفتن مقاومت شیلنگ در برابر سوختن میشود و هم فشار آب را در مسافتهای طولانی کاهش میدهد. اما یک عیب نیز دارد و آن هم این است که جذب آب باعث افزایش وزن شیلنگ میشود که در این صورت حمل و نقل آن دشوارتر میشود. اما به طور کلی بخاطر جنس پارچهای که دارند سبک وزنتر از دیگر شیلنگهای پلاستیکی هستند.
حال از دیگر مشخصات و ویژگیهای این شیلنگها عبارتند از:
تحمل فشار آب بالا
وزن کم
انعطافپذیری بسیار بالا
طول عمر بالا
مقاوم در برابر سوختن و دماهای بالا
مناسب شرایط آبوهوایی مختلف
مقاوم در برابر سایش
معمولا دارای ضخامت بالا
استحکام بالا
به راحتی جمع شده و فضای کمی اشغال میکنند.
معمولا دارای طولهای 20 الی 30 متری هستند.
خرید عمده بشکه ترافیکی
همانطور که در مقاله نحوه استفاده صحیح از شیلنگ آتشنشانی بیان شد، دقت به اتصال دقیق کوپلینگ به شیلنگ از اهمیت بالایی برخوردار است. به گونه ای که در در صورت جداشدن کوپلینگ از شیلنگ ممکن است آسیبهای زیادی به افراد وارد شود، علاوه بر اینکه عملیات اطفا حریق هم با مشکل روبرو خواهد شد. شیلنگهای برزنتی یا تاشونده هم معمولا در ابعاد 20 الی 30 متری تولید میشوند و برای اتصال چند شیلنگ به یکدیگر برای مسافتهای طولانی و همچنین اتصال شیلنگ به پمپ آب، نیاز به وصل کردن شیلنگ به کوپلینگ داریم.
شیلنگهای برزنتی در قطرهای مختلفی تولید میشوند مهمترین معیار در تعیین کارآیی آنها، قطرش است. به میزانی که شیلنگ قطر کمتری داشته باشد، برای پیشرفت صحیح عملیات اطفا حریق باید تحمل فشار بالاتری داشته باشد.