بشکه ایمنی چیست؟
ی از تجهیزات ایمنی مهمی که در راه ها مورد استفاده قرار می گیرد، بشکه ایمنی است.که توسط تولید کننده بشکه های ترافیکی ساخته و در محل های خاصی.برای توجه دادن و کاهش تصادفات نصب می شود. ایمنی در راه ها یکی از مهم ترین و اساسی ترین نکاتی است.که می بایست در هر جاده ای تا حد ممکن اجرا شود. در این مقاله قصد داریم تا در مورد بشکه های ایمنی،.مشخصات، کاربردهای آن و خرید و فروش بشکه ترافیکی اطلاعات.کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.
بشکه ایمنی چیست؟
بشکه ایمنی که به آن بشکه ترافیکی نیز گفته می شود، از جمله تجهیزات ترافیکی است، که جهت برقراری امنیت در جاده ها و خیابان ها کاربرد بسیاری دارد. با وجود آن که برخی از اتومبیل های پیشرفته ی امروزی، دارای انواع سنسور هستند، اما باز هم نیاز به تجهیزات ترافیکی در جاده ها و سطح خیابان های شهر، ضروری به نظر می رسد. این بشکه ها معمولا وظیفه جدا کننده ها را بر عهده دارند و از آن ها در دوربرگردان ها نیز زیاد استفاده می شود.
از بشکه ترافیکی در جاده ها و خیابان ها برای کنترل ترافیک و سرعت و همچنین به عنوان علامتی جهت هشدار و راهنمایی استفاده می شود. اما استفاده ی رایج از آن ها به عنوان هشدار خطر می باشد. برای مثال در نزدیکی کارخانه ها، جاده هایی که در حال و ساخت و ساز هستند و … از بشکه های ترافیکی برای هشدار به رانندگان استفاده می شود. از بشکه های ترافیکی به عنوان هشدار دهنده های ساخت و ساز در مسیر جاده ها نیز استفاده می شود چون به علت نوع شکل شان مانع بیشتری را برای دیدن ایجاد می کنند. البته این وسیله بسته به نظر کارشناسان مربوطه می تواند دارای کاربردهای مختلف زیادی باشد.
تاریخچه بشکه ایمنی
بشکه ترافیکی برای اولین بار با نام درام در ایالات متحده به کار گرفته شده است و بعدها در کشورهای دیگر جهان استفاده از آن مرسوم شد. این نوع بشکه های ایمنی به جای مخروط ها مورد استفاده قرار می گرفت چون هم بزرگتر و قابل دیده شده بوده و هم در مقابل ضربه دارای مقاومت بیشتری است. بشکه های ایمنی در دهه های ۸۰ و ۹۰ میلادی معمولاً از جنس فلز بودند. چون بشکه های فلزی وزن زیادی داشتند و همچنین ضربات سنگینی به وسایل نقلیه ای که به آن ها برخورد می کردند وارد می کردند، در اواسط دهه ی ۹۰ میلادی جای خود را به بشکه های ایمنی پلاستیکی دادند. شروع استفاده از بشکه ایمنی به سال ۱۹۹۰ در امریکا بر می گردد که با رنگ نارنجی در آن برای ایجاد ایمنی بیشتر در راه ها استفاده می شده است و همچنان نیز ادامه دارد. در ایران نیز چند سالی است که از این وسیله ایمنی استفاده می شود البته رنگ آن زرد است و در عملیات عمرانی بسیار پرکاربرد می باشد.
قبل از ساخته شدن این نوع بشکه ایمنی، معمولا از بشکه های فلزی که با آب و شن پر و رنگ شان نارنجی بود استفاده می کردند که این وسایل به علت سنگینی زیاد برای حمل و نقل و هم چنین ایجاد خسارت های زیاد در هنگام تصادفات احتمالی کنار گذاشته شده و جای خود را به بشکه ایمنی دادند. بشکه ایمنی معمولاً از ماسه، شن و یا آب پر می شود و میزان استفاده از ماسه و شن در آن بستگی به محل استفاده از آن دارد.
مشخصات فنی بشکه ترافیکی
بشکه ایمنی در مسیرها و مکان های حادثه خیز مورد استفاده قرار می گیرد و علاوه بر هشدار دهنده بودن، در هنگام تصادفات نیز تاثیرات بسیار زیادی بر کاهش تلفات خواهد داشت. بشکه ایمنی در سایز ها و با مشخصات فنی مختلفی تولید و استفاده می شود که در این قسمت در مورد آن بیشتر توضیح می دهیم.

بشکه ایمنی
مشخصات عمومی بشکه ایمنی
بشکه ترافیکی معمولا با قطرهای یکسان و در اندازه های مختلفی چون کمتر از ۱۰۰ سانتی متر، ۱۰۵ سانتی متر و بیشتر از ۱۰۵ سانتی متر و بسته به خواسته پیمانکاران و نوع استفاده از این وسایل تولید می شود. در قسمت بالای این بشکه نیز از شبرنگ های خاص و به اصطلاح مهندسی استفاده می شود که به خوبی از فاصله دور آن را به نمایش در می آورد. مواد اولیه به کار رفته در بشکه ترافیکی از نوعی مواد پی وی سی می باشد که به نوعی پلیمر بوده و در آن از انتی استاتیک و انتی یووی استفاده شده است. این مواد به علت داشتن خاصیت مقاومت و انعطاف پذیری بالا می توانند برای این کار بسیار مناسب باشند.
ویژگی های ساختاری بشکه ایمنی
از ویژگی های بشکه ترافیکی می توان به خاصیت ضربه گیری بالای آن اشاره کرد که می تواند باعث کاهش تلفات جاده ای شود. دارای طول عمر و استقامت زیاد می باشد و در شرایط مختلف قابلیت به کارگیری دارد. بشکه ترافیکی دارای شبرنگ های ویژه ای است که در مقابل هر نوع نوری قابلیت انعکاس بالایی دارد و به خوبی در فاصله ای دور وسیله ایمنی را به نمایش در می آورد. این نوع از شبرنگ ها چون در محیط های مختلفی از آن ها استفاده می شود دارای قدرت چسبندگی بسیار بالایی برای ماندگاری بیشتر هستند.
بشکه های ترافیکی در رنگ های مختلفی که برای هشدار دادن مناسب تر هستند.طراحی و تولید می شوند و دارای فضای خالی مناسب.برای پر کردن آن با محتویات مختلف برای سنگین تر شدند می باشد. بشکه ایمنی را می توان در مکان های پرخطر بدون هیچ دغدغه ای نصب کرد.تا بتواند آسیب های احتمالی را به خوبی کاهش دهد. این وسیله به علت مواد به کار رفته.در آن در آب و هوای مختلف مقاوم است.و هیچ گونه مشکلی برای آن به وجود نخواهد آمد.
انواع بشکه ایمنی
بشکه ایمنی تنها یک نوع خاص نیست،.بلکه مدل ها و سایزهای مختلفی داشته و.در انواع مختلف و سایزهای مختلف تولید میشود.
بشکه ترافیکی دست دوم
در طول ساخت و تکمیل بسیاری از پروژه های عمرانی به خصوص پروژه های راه سازی.از بشکه ایمنی در سطح وسیعی استفاده می شود.که پس از اتمام کار دیگر مورد نیاز نمی باشد. از این بشکه های ترافیکی دست دوم به.علت داشتن کیفیت بالای آن ها به خوبی می توان در مکان ها.و پروژه های دیگر استفاده نمود.
این وسایل به علت مرغوب بودن مواد اولیه استفاده شده.در آن ها می توانند سالیان زیادی مورد استفاده قرار گیرند.و حتی اگر شبرنگ های آن ها به علت قرار گرفتن در نور آفتاب و.یا هر دلیل دیگری کیفیت خود را از دست داده باشند میتوان به راحتی آن ها.را تعویض و با نصب شبرنگ های نو و جدید این وسایل را.در مکان های مختلف به کار برد. بشکه ترافیکی دست دوم به علت استفاده شدن.در پروژه های دیگر دارای مزیت اقتصادی می باشد.و پیمانکاران می توانند با قیمت کمتری این وسیله ایمنی.را تهیه و مورد استفاده قرار دهند.
بشکه ترافیکی ۱۰۵ سانتی متری
یکی از انواع بشکه ترافیکی،.بشکه های ۱۰۵ سانتی متری می باشد. این بشکه ایمنی معمولا دارای مشخصات فنی به خصوصی است.و در مکان های خاصی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی از انواع بشکه های ترافیکی از مواد اولیه پلی اتیلن استفاده شده است.که این پلی اتیلن درجه یک در برابر تابش شدید نور آفتاب مقاوم است.و در برابر ضربات شدید نیز تحمل بالایی از خود نشان می دهد. در بشکه ایمنی ۱۰۵ سانتی متری شما می توانید.با توجه به وجود فضای مناسب برای کاهش صدمات احتمالی در تصادفات از آب و شن استفاده نمایید.و علاوه بر سنگین تر کردن بشکه ترافیکی، ایمنی آن را نیز افزایش دهید.
این بشکه ها به دلیل بزرگتر بودن، بیشتر در بزرگراه ها برای جدا کردن مسیر استفاده می شوند.و باعث می شوند تا در صورت خروج خودرو ها از جاده قبل از برخورد با گاردریل به آن ها برخورد کنند.و صدمات کمتری را به وجود آورند. البته از بشکه ترافیکی در کارخانجات،.انبار ها و راه های فرعی.نیز استفاده می شود. در بشکه ایمنی ۱۰۵ سانتی متری معمولا قطر.پایین وسیله بین ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر و قطر بالایی.آن نیز بین ۳۵ تا ۴۰ سانتی متر می باشد. فضای داخلی آن نیز کاملا خالی.و برای پر نمودن با شن و آب مناسب می باشد.
بشکه زرد ترافیکی
معمولاً در ایران از بشکه ایمنی زرد رنگ استفاده می شود.و روی آن نواری از شبرنگ وجود دارد. این در حالی است که بشکه ایمنی در ایالات متحده، نارنجی رنگ بوده.و روی آن چراغ راهنمایی چشمک زن نصب می شود. رنگ متغیر زرد و یا قرمز این بشکه ها آنچنان مهم نیست، مهم این است که بشکه های ترافیکی در روز و همچنین شب، توجه افراد را به خود جلب کرده و توسط رانندگان مشاهده شوند.
مشخصات بشکه ایمنی زرد
بشکه ایمنی که در ایران تولید و استفاده می شود،.به طور معمول از پلی اتیلن ساخته شده و.در اندازه های مختلفی مانند ۸۵ و ۱۰۵ سانتی متری و یا ۷ کیلویی ارائه می شود. برچسب هایی به نام شبرنگ ترافیکی را بر روی بشکه ایمنی می چسبانند.تا این تجهیزات ترافیکی در شب بهتر دیده شوند.
نصب بشکه های ترافیکی
بشکه های ترافیکی با توجه به نوع طراحی متخصصان.در مورد مکان های نصب آن ها و این که چه ماموریتی را می بایست انجام دهند.در جاده ها و مکان های دیگر نصب و استفاده می شوند. برای نصب این گونه از بشکه های ترافیکی کار.سختی در پیش ندارید. برای نصب شما می توانید بر اساس طراحی انجام شده.این وسیله را در فاصله های مشخص از هم قرار در محل مورد نظر قرار دهید.و آن را با آب و یا شن پر کنید. پر کردن با آب و شن باعث می شود.که بشکه ایمنی در جای خود ثابت بماند.و در اثر برخورد های احتمالی واکنش بهتری از خود نشان دهد. برای جابجایی بشکه ایمنی نیز ابتدا می بایست آب و یا شن داخل آن را به آرامی.و دقت خالی نمایید و بعد از جابجایی مجددا آن را پر کرده.تا ویژگی های خود را برای ایمنی بیشتر حفظ نماید. برای نصب بشکه های ترافیکی در جاده با کارشناسان شرکت ایمن صنعت اسیا تماس بگیرید.